شیرینی سوهان یکی از مهمترین سوغات شهرهای زیارتی خصوصا قم و مشهد مقدس محسوب می شود که مورد استقبال زائران و گردشگران قرار میگرید.
این شیرینی پر طرفدار ایرانی که از خانواده حلوا است ماده اصلی آن از گندم است. سوهان به شکلهای مختلفی نظیر عسلی، کنجدی، حلوایی، بادامی، گزی، لقمه، کرهای و غیره تولید وعرضه میشود.
مواد اولیه مورد استفاده در تهیه سوهان آب، آرد سبوسدار، جوانه گندم، شکر یا انواع شیره های طبیعی، روغن حیوانی یا کره اعلا، زرده تخم مرغ، هل، زعفران و مغز پسته است.
سوهان در قدیم بیشتر به شیوه سنتی و با دست تولید میشد و قدمت پخت آن به عنوان یک شیرینی بازاری به زمان قاجار باز می گردد.
در حال حاضر پخت این شیرینی به صورت مکانیزه و با کمک دستگاه های صنعتی مخصوص انجام میگیرد. امروزه در تولید سوهان از انواع مغز ها خصوصا پسته و بادام استفاده می شود که باعث غن تر شدن این شیرینی لذیذ می شود.
منبع: سوغات ناب
منبع: فروشگاه سوهان ایران